Sadolin Terrace Kopásálló lazúr 2,5 L

Sadolin Terrace Kopásálló lazúr 2,5 L
Értékelés:

Cikkszám: z1426

Sadolin Terrace Kültéri Fapadló Lazúr színválasztéka: Fenyő, Színtelen, Teak.

Oldószer tartalmú, selyemfényű bevonatot adó különleges termék kültéri járó fafelületek bevonására. Mélyen behatol a fába, a második réteg csúszásgátló bevonatot képez a felületen. Védi a fát az UV-sugárzással és az idôjárás okozta igénybevétellel szemben. Gombaölôszert tartalmaz, mely védi a fafelületet a penészgombákkal szemben. Könnyen ecsetelhetô és jól terül.

Felhasználási területek: A Terrace Kültéri Fapadló lazúr elsősorban kültéri járó fafelületek bevonására javasolt. A készítmény alkalmas korábban nyomás alatt telített faanyag, keményfa vagy elôzetesen konzerválószerrel beitatott fa bevonására.

• Csúszásgátló hatású,
• Kiemelkedô UV védelem
• Vízálló
• Véd a penészgombákkal szemben
• Selyemfényű bevonatot ad
• Könnyen ecsetelhető

Javasolt bevonatrendszerek
Átlagos védelem: 2 x Sadolin Terrace Kültéri Fapadló Lazúr
Tartós védelem: 1 x Sadolin Base 2 x Sadolin Terrace Kültéri Fapadló Lazúr
Teljes védelem: Nyomás alatt impregnálás 2 x Sadolin Terrace Kültéri Fapadló Lazúr

Felületelôkészítés, felhordás: A fa legyen tiszta és száraz, ne legyen rajta por, szennyezôdés, föld, viasz, zsír vagy felületi nedvesség. A faanyag nedvességtartalma ne haladja meg a 18 %-ot. Egyes keményfafajták nagy mennyiségű gyantát, latexet vagy olajat tartalmaznak, ezért a keményfák felületét elôzôleg töröljük le Supralux H-100-as Szintetikus Hígítóval átnedvesített ronggyal. A fafelületeket ne csiszoljuk túl finomra csiszolópapírral, mivel ez csökkenti az abszorpció mértékét.
Elôzôleg festett vagy lakkozott faanyag: ha a festék vagy lakk tapadása a felületre nem megfelelô (hámlik vagy pattogzik), akkor a bevonatot teljesen el kell távolítani. Ezután úgy kezeljük, mintha új faanyag lenne.
Karbantartás és felújítás: A port, szennyezôdést, földet, algát, stb. mosással távolítsuk el. Bármilyen lazán tapadó anyagot kemény kefével (ne használjunk drótkefét) távolítsunk el. Azt a területet, ahol látszódik a csupasz fafelület, Sadolin Base-zel kenjük be. Száradás után a fafelületet vonjuk be egy réteg Sadolin Terrace Fapadló Lazúrral. Ha az idôjárás hatására a felület beszürkült, akkor csiszoljuk le az egészet és új faanyagként kezeljük. Az eszközök tisztításához vagy az elcsepegések eltávolításához frissen, Supralux H-100-as Szintetikus Hígító használható. Beltéri lakóhelységekben, lakószobákban történô alkalmazása tilos. Nem alkalmazható, ha túl magas a levegô páratartalma, ha a hômérséklet +10°C alatti vagy +35°C feletti. Nem alkalmas a következô faanyagok kezelésére: vörösfenyô, óriástuja vagy ipe.

Használat: A készítményt az erezet irányában hordjuk fel ecsettel vagy festôhengerrel, úgy hogy egy egyenletes, homogén réteget kapjunk. Száradási idô: kb. 5-8 óra. Átfestéskor legalább 8 órát várjunk az elsô és második réteg között. Ha harmadik réteg felfestése szükséges, 24 órát várjunk a második és harmadik réteg között. Ügyeljen arra, hogy két réteg felvitele között három hónapnál hosszabb idôtartam ne teljen el. A bütüfákat a telítésig kell kezelni.

Színválaszték: színtelen, fenyô, teak
Felhordási módok: ecset, henger
Hígítás: felhasználásra kész, szükség esetén Supralux H-100-as Szintetikus Hígító
Eszközök Tisztítása: H-100 szintetikus hígítóval
Kiadósság: (1 rétegben) Gyalult felületen 1. réteg: 5-10m2 /liter gyalult felületen 2. réteg: 8-15m2 /liter
gyalulatlan felületen rétegenként: 3-5m2 /liter, átlagos kiadósság: 8-10m2 /liter
Igénybevétel: kb. 5 nap
Átfesthetô: Legalább 8 órát várjunk az elsô és második réteg között. Ha harmadik réteg szükséges, 24 órát várjunk a második és a harmadik réteg között.
Minôségmegôrzési idô: 24 hónap. Fagymentesen tároljuk !
Alkalmazási Körülmények: Nem alkalmazható, ha túl magas a levegô páratartalma, ha a hômérséklet +10°C alatti vagy +35°C feletti.

Ár: 16 870 Ft
Vissza
db:
Kosárba teszem
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!