Lazurán Oldószermentes favédőszer 5 L

Lazurán Oldószermentes favédőszer 5 L
Értékelés:

Cikkszám: 1149

Lazurán Oldószermentes komplex faanyagvédőszer. Gombásodás, rovarok elleni védelemre.

Alkalmazási terület: Vizes alapú megelőző faanyagvédőszer, fenyő és lombos faanyagoknak kékpenész, farontó gombák és rovarok elleni tartós védőszere. Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak (nyílászáró szerkezetek, kerti bútorok stb.) kékpenésszel, farontó gombákkal és rovarokkal szembeni megelőző védelmére szolgál. A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad. A szer külső és belső térben egyaránt használható. A fa felületén nem képez filmréteget, a fa erezete látható marad. A fafelület megmaradt szívóképességét LAZURÁN FÉLOLAJJAL vagy LAZURÁN LENOLAJKENCÉVEL kell pórustömíteni. A termék már lakkozott, festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, csak azok teljes eltávolítása után.

Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez.

Felhasználási mód: A már festett felületről a bevonatot csiszolással vagy festéklemaróval tökéletesen el kell távolítani. A gyári csomagolású szer hígítása a beállított hatóanyag-tartalom miatt nem megengedett. Az alaposan felkevert Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszer felhordása történhet ecseteléssel, hengerezéssel, mártással, telítéssel, de szórással védőkezelni tilos.
A hatásos védelem eléréséhez 1 m2 fafelületre legalább 200 ml Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszert kell felhordani.
Ez a mennyiség általában két rétegben történő felhordással vihető fel. Az egyes rétegek felvitele között legalább 4 óra száradási időt kell biztosítani. A védőkezelés után a felületet csiszolni nem szabad. A fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolajjal vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel kell pórustömíteni.
A teljesen megszáradt felületet oldószeres, vagy vizes fedő-, vagy lazúr festékkel, vagy színtelen lakkal kell átvonni (Lazurán selyemfényű vastaglazúr, Lazurán magasfényű vastaglazúr, Lazurán Extra Tartós vastaglazúr , Lazurán selyemfényű vékonylazúr / Lignodekor Vékony Lazúr, Trinát zománc, Trinát lakk, Trinát Aqua stb.)

Higíthatóság: A beállított hatóanyag-tartalom miatt nem megengedett.

Kiadósság: 10 m2, egy rétegben (1 literes kiszerelés) 50 m2, egy rétegben (5 literes kiszerelés)

Felhasználási idő: 1 év (5-25 °C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 2 óra
Sűrűség: 1,00g/cm3
Nem illóanyag tartalom: min. 10 % (120°C/2 óra)
Felépítés: víz, biocid, műgyanta

Ár: 25 930 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!